В Україні можуть запровадити безумовний дохід для населення
10:00 03.04.2022
271

Уряд розглядає можливість запровадження так званого безумовного доходу для населення на певний період після завершення війни, -про це в ефірі телемарафону сказав радник президента України Олег Устенко.

«Урядом розглядається можливість запровадження так званого безумовного доходу для нашого населення, яке знаходиться в скрутному становищі. Те, про що говорили в довоєнні роки і що не знаходило підтримки, зараз має працювати. Певні суми будуть виділятися населенню упродовж тривалого проміжку часу після війни», — наголосив Устенко.

Також, за його словами, підтримку отримають і підприємці.

«Буде проведена повна інвентаризація, яка вже, до речі, почалася, і потім будуть виділятися кошти нашим підприємцям, щоб компенсувати їм ті збитки, яких вони зазнали. Коли їхні підприємства було знищено, у них не залишилося матеріальних активів», — сказав радник Президента.

Він підкреслив, що за все має заплатити країна-агресор.

«Обов’язково мають надходити кошти від репарацій та контрибуцій. І з тих джерел упродовж тривалого періоду будуть виділятися кошти на компенсацію повністю знищеного майна наших підприємців», — сказав Устенко.

Як повідомлялося, уряд України працює з партнерами, щоб заморожені активи росії пішли на відновлення нашої держави. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що відбудовувати Україну після війни будуть насамперед коштом арештованих активів та репарацій російської федерації.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також