В Україні розпочато відновлення перших німецьких бойових машин у рамках співпраці з Rheinmetall
19:22 30.06.2024
252

На території України вже відновлюють перші німецькі бойові машини в рамках угоди з концерном Rheinmetall.

Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв'ю для АрміяInform.

"З усіх наших іноземних партнерів ми найбільше просунулися саме з Rheinmetall. За короткий час ми пройшли шлях від укладання угоди та реєстрації спільного підприємства у жовтні 2023 року до початку роботи виробничих потужностей. Це був непростий шлях, але перші німецькі бойові машини вже відновлюються на території України," - зазначив він.

Директор "Укроборонпрому" підкреслив, що у планах подальший розвиток і поглиблення взаємодії з Rheinmetall. У короткостроковій перспективі Україна планує перейти до ремонту артилерійських систем.

Також планується великий проєкт з Rheinmetall - спільне виробництво новітніх німецьких БМП Lynx. Сметанін підкреслив, що це багатоцільова броньована гусенична платформа з великим потенціалом.

"Іноземці мають сучасні технології, які відрізняються від звичних для нас. Проте українські професіонали набули великого досвіду ремонту бронетехніки після бойових пошкоджень, яких не було з часів Другої світової війни. Тому освоєння нових технологій не стало проблемою," - додав він.

Нагадаємо, нещодавно Україна та Rheinmetall запустили цех для ремонту пошкодженої під час бойових дій техніки. Також планується спільне виробництво бойових броньованих машин Lynx, і перша машина буде готова вже цього року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також