В Україні випустили поштові марки до Дня захисників і захисниць України
15:06 14.10.2022
263

У п'ятницю, 14 жовтня, "Укрпошта" випустить поштові марки на честь Дня захисників і захисниць України в новій серії "Збройні Сили України". Про це 13 жовтня в Facebook повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Участь у спецпогашенні брали: Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти, Яцентюк Володимир, полковник, перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, Валерій Маркус, військовий, головний майстер-сержант 47 окремого батальйону, Сергій Дмитрієв, військовий капелан, Антон Хрупін, автор маркового аркушу.

До аркуша увійшли 6 поштових марок з ілюстраціями військовослужбовців, кожна з яких відображає окремий вид збройних сил та окремий рід українських військ:

  • Десантно-штурмові війська
  • Сухопутні війська
  • Військово-морські сили
  • Повітряні сили
  • Сили спеціальних операцій
  • Сили територіальної оборони

Блок виконано у графічному стилі. Кожна поштова марка відображає образи сучасних українських захисників з різних підрозділів військ та містить емблему відповідного виду та роду військ. Вони втілюють відвагу, сміливість і незламність українського воїнства в боротьбі з російським окупантом.

Випуск здійснено за підтримки Збройних Сил України.

Тираж маркового аркуша – 1 мільйон примірників. Вартість маркового аркушу –120 грн., з яких 48 грн – благодійний внесок. До аркуша також випущено конверт «Перший день», тематичні художні конверти та листівки до кожного з родів військ та їх емблеми. Придбати поштовий випуск «Слава Збройним Силам України!» можна починаючи з 14 жовтня в міських відділеннях Укрпошти по всій країні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також