В Україну з США доставлений гуманітарний вантаж з препаратами від COVID-19
12:09 05.09.2021
267

Гуманітарний вантаж з 60 тисячами флаконів буде розподілений між 24 областями.

В Україну з США був доставлений гуманітарний вантаж з препаратами для лікування коронавірусу. Про це повідомляє посольство США в Україні в Facebook.

Препарати від COVID-19 були надані американською благодійною організацією Direct Relief за сприяння посольства США в Україні.

"Вантаж складається з інноваційних лікарських препаратів Bamlanivimab і Etesevimab, використовуваних проти COVID-19. Загальна вартість вантажу сягає 20 млн доларів США", — йдеться в повідомленні посольства.

Гуманітарний вантаж з 60 тисячами флаконів повинен пройти митницю, а пізніше буде розподілений і відправлений в 24 області.

Препарати Bamlanivimab і Etesevimab були схвалені Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) ще в лютому 2021 року. Препарати використовуються разом для пацієнтів з великим ризиком розвитку тяжкої форми COVID-19. FDA дозволяє використовувати препарати для лікування пацієнтів у віці 65 років і старше, і для дітей старше 12 років з масою тіла вище 40 кг.2

Bamlanivimab і Etesevimab являють собою моноклональні антитіла — антитіла вироблені не імунною системою організму, а створені в лабораторії. Дія вищезгаданих препаратів направлено на шиповидний білок SARS-CoV-2, ліки не дають вірусу прикріплятися до клітин людини.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також