Велика Британія надає фінансову підтримку для зміцнення кібербезпеки в Україні
18:29 18.06.2023
253

Велика Британія надасть фінансову допомогу Україні у сфері кіберзахисту на суму близько 16 млн фунтів стерлінгів (20,5 млн доларів), повідомляє Reuters.

Уряд Великої Британії оголосив про виділення 16 млн фунтів стерлінгів на допомогу Україні у сфері кіберзахисту, з можливістю отримати ще 9 млн фунтів стерлінгів від міжнародних союзників.

За повідомленням, цей пакет допомоги, додатково до 6,35 млн фунтів стерлінгів, наданих у минулому році, має допомогти Україні покращити захист своєї критично важливої національної інфраструктури від російських кібератак. Київ здійснює контрнаступ, щоб вигнати російські війська з окупованих територій на сході та півдні України.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, підкреслюючи, що наступ Росії на Україну охоплює не лише фізичну агресію, але й спроби атакувати кіберінфраструктуру, яка є життєво важливою для надання послуг, від банківських до енергетичних.

Сунак наголосив, що фінансування має вирішальне значення для протидії кібератакам, посилення кіберзахисту України та здатності виявляти та нейтралізувати шкідливе програмне забезпечення.

На наступному тижні під час конференції Сунак також звернеться до підприємців та бізнесу з закликом збільшити інвестиції в Україну для підтримки її економіки після російського вторгнення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також