Вінницькі депутати можуть підтримати одну важливу програму
10:38 29.06.2023
275

У Вінниці планують на чотири роки продовжити підтримку ОСББ. На найближчій сесії міськради має бути затверджена відповідна  програма.

Про це повідомляє пресслужба ВМР.

У профільному департаменті пояснюють, що програма передбачає повний та безкоштовний супровід співвласників будинків, які планують створити ОСББ.

В міському бюджеті закладаються кошти на отримання інформаційних листів з БТІ, навчання голів правлінь ОСББ.

Також до вже існуючиї «опцій» програми планують додати і нові. Серед новинок - можливість безкоштовного користування мобільним додатком «Дах», який дозволяє спростити як створення, так і управління ОСББ. А також передбачається кредитування ОСББ для участі в державній програмі «Енергодім» через КП «Фонд муніципальних інвестицій» для проведення заходів з утеплення будинків.

Зазначимо, що крім міської програми,  спрямованої на популяризацію та підтримку майбутнії співвасників, існіє ряд програм вже для існуючих ОСББ,

Зокрема, перший безкоштовний капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку і можливість двох таких ремонтів у будівлях до 1970 року.

Найзатребуваніша послуга наразі – капремонт дахів та ліфтів. Також співвласники можуть скористатися програмою співфінансування робіт з міською радою, коли більша частина витрат по ремонту фінансується коштом міського бюджету.

Зазначимо, що  початку 2023 року у Вінниці зареєстрували 33 нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Для порівняння, за весь 2022 рік - 34.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також