Вінницькі прикордонники затримали двох чоловіків з «документами», придбаними через інтернет
11:09 21.06.2023
277

На Вінниччини з фальшивими документами затримали двох чоловіків. Кожен з них придбав довідку про інвалідність рідних через інтернет. Мешканцю Запоріжжя «бумага» обійшлась у 4 тисячі доларів. Інший чоловік, місце проживання якого не називають, виклав за фальшивку тисячу.  Обом зловмисникам загрожує кримінальне відповідальність.

Про це повідомляє пресслужба Могилів-Подільського прикордонного закону.

«У пункті пропуску «Могилів-Подільський», що на кордоні з Молдовою, прикордонники виявили двох осіб, які на паспортний контроль пред’явили пакети фіктивних документів, як підставу для виїзду за кордон», - йдеться в інформації.

В одному випадку 39-річний запоріжчанин надав підроблені довідку для отримання пільг особі з інвалідністю, медичний висновок про дитину з інвалідністю та довідку про перебування на консульському обліку у Посольстві України в Словенії.

 Чоловік стверджував, що його донька має інвалідність з дитинства та перебуває на консульському обліку в Словенії. Прикордонники встановили, що документи підроблені.

Згодом чоловік зізнався, що пакет «документів» придбав за 4 тисячі доларів через одну із «фірм» в інтернет мережі.

Особу передали поліції. Вирішується питання щодо притягнення його до відповідальності за вчинення кримінального правопорушення за ч.4 ст.358 ККУ.

В іншому випадку 36-річний громадянин України намагався перетнути державний кордон з недійсними довідками про інвалідність дружини та перебування її на консульському обліку в Словенії. Чоловік аби уникнути мобілізації придбав фіктивні документи також через Інтернет за 1 тисячу доларів.

Цьому громадянину України співробітники Нацполіції вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.358 ККУ Чоловіку загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також