Вінницькі спортсмени отримали визнання за свої досягнення на змаганнях
12:03 18.06.2023
266

Вінницькі спортсмени продовжують захоплювати світ своїми захоплюючими досягненнями. Сьогодні, 16 червня, найкращі спортсмени, які виступали на міжнародних та Всеукраїнських змаганнях, отримали подяку та подарунки від Вінницької міської ради та комітету з фізичної культури та спорту.

На початку церемонії голова комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський висловив подяку Збройним Силам України за можливість представляти нашу країну під жовто-блакитним прапором на спортивних аренах світу. Він підкреслив важливість спорту у розвитку нашого суспільства.

"Вінниця може пишатися своїми талановитими спортсменами, які прославляють нашу землю на міжнародному рівні. Завдяки вам, Гімн України лунає на турнірах в Європі та світі, піднімається Прапор України. Ви є справжніми героями та прикладом для всіх. Ваша праця, відданість та самопожертва є джерелом натхнення для нас усіх", - сказав Сергій Краєвський.

Серед спортсменів, які отримали нагороди цього дня, був Іван Чупринко. Відомий пауерліфтер здобув перемогу на чемпіонаті світу з класичного жиму лежачи у ваговій категорії до 74 кг. Його тренує Вадим Мохник. Іван продемонстрував справжній патріотизм та солідарність із українським народом, відмовившись потиснути руку іранському супернику.

Також отримав подяку Віталій Коломієць, якого тренує Іван Чупринко, за срібну медаль на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу.

Молоді спортсмени з Вінниці також виділилися на перших Європейських іграх з єдиноборств, які відбувалися у місті Белград (Сербія) з 30 травня по 3 червня 2023 року. Вони здобули дві золоті, п'ять срібних та дві бронзові медалі у вільній, греко-римській боротьбі, тхеквондо та самбо.

Серед тих, хто отримав заслужені оплески, був Антон Слушний, який здобув "бронзу" на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів із вадами слуху. Його тренує Микола Костенко.

Також отримали подяку вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2, які на чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації в Польщі вибороли п'ять золотих, три срібні та три бронзові медалі.

У веслуванні на байдарках і каное на Кубку світу Марина Чорна з Вінниці здобула срібну та бронзову нагороди. Вона вихованка ВО ДЮСШ імені Юлії Рябчинської і її тренери - Ганна Балабанова та Роман Копистинський.

Сергій Колесник на чемпіонаті України з важкої атлетики серед юніорів встановив три рекорди України. Він є вихованцем Костянтина Соцкова.

Сергій Краєвський зазначив, що церемонія нагородження - чудова нагода подякувати нашим талановитим спортсменам та побажати їм ще більше перемог у майбутніх змаганнях.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa