Вінниця отримає нову партію швейцарських трамваїв
12:00 28.09.2021
350

У Швейцарії готують до відправлення чергову партію вживаних трамваїв для Вінниці. Місто отримає вагони марки Tram 2000, які в Цюріху замінюють на більш сучасний транспорт. Наразі триває підготовка до відправлення. 

Про це повідомляють у Цюріхській муніципальній транспортній компанії (VBZ).

“Тут, в Альтштеттені (місто за 100 км від Цюріха – ред), зараз можна побачити трансформацію нашого трамвайного парку: приходить нове покоління, а трамваї Tram 2000 поступово виходить з Цюріхської муніципальної транспортної компанії”, – йдеться у повідомленні за 27 вересня.

В грудні 2020 року Вінницька міська рада підписали угоду зі Швейцарією про продовження проєкту “Цюріхські трамваї”. З 2022 по 2025 роки місто отримає 70 трамваїв. Першу партію в 35 вагонів передадуть безкоштовно. На адаптацію трамваїв до українських стандартів, введення їх в експлуатацію та підготовку депо для обслуговування цих вагонів міськрада спрямує 300 тисяч швейцарських франків.

Tram 2000 виготовленні наприкінці 1980-х рокі. Раніше начальник відділу промислових операцій муніципалітету Цюриха Майкл Баумер у коментарі виданню Tages-Anzeiger розповідав, що трамваї мають два мільйони кілометрів пробігу, але вони все ще повністю функціонують. Вагони оснащені електронною системою управління двигунами та економніші з погляду споживання електроенергії, ніж ті, що сьогодні курсують Вінницею.

Джерело

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також