Війська рф концентрують удари по залізничних вузлах — Генштаб ЗСУ
09:00 26.04.2022
316

російські окупанти концентрують ракетно-бомбові удари по залізничних вузлах, намагаючись зруйнувати шляхи постачання військово-технічної допомоги для України від держав-партнерів, - про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Військові рф продовжують здійснювати удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури, у тому числі із залученням бомбардувальників, кораблів та підводних човнів.

Також ворожі війська далі нарощують систему протиповітряної оборони дальньої дії. Для цього вони переміщують додаткові зенітно-ракетні комплекси з території росії. 

Окупанти намагаються створити запаси боєприпасів, матеріально-технічних засобів та спеціальної інженерної техніки.

Росіяни продовжують здійснювати наступальні дії на сході України з метою розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над Донецькою і Луганською областями та утримання сухопутного шляху з тимчасово окупованим Кримом. 

Крім цього, командування рф не припиняє пошуку шляхів поповнення втрат особового складу.

У Генштабі проінформували й про поточну ситуація на окремих напрямках:

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках немає суттєвих змін і ознак формування ворогом наступальних угруповань.
  • На Слобожанщині окупанти продовжують частково блокувати Харків, руйнувати інфраструктуру міста й уражати позиції захисників області із застосуванням авіації та артилерії. У районі Ізюму росіяни намагалися покращити тактичне положення на напрямках Андріївка - Заводи та Дібровне - Курулька. Ворог проводить заходи логістичного забезпечення свого угруповання.
  • На Донецькому та Таврійському напрямках військові РФ посилили обстріли наявними засобами й намагалися просунутись вглиб України в районах села Коровій Яр і міста Рубіжне, а також розвинути наступ в напрямку Запоріжжя. Але успіху не досягли й зазнали втрат. Ворог продовжує знищувати Маріуполь, блокуючи жителів і частину українських захисників в районі заводу “Азовсталь”.
  • На Південнобузькому напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на напрямках Херсон - Миколаїв та Херсон - Кривий Ріг. Окупанти перегруповуються, закріплюються на місцевості, посилюють угруповання ствольної та реактивної артилерії, а також накопичують боєприпаси й ПММ.
  • На тимчасово захопленій території Херсонської області, в селищі Велика Олександрівка, росіяни оголосили місцевим про необхідність залишити населений пункт до 28 квітня. Тим, хто не виконає наказ, погрожують примусовою евакуацією.
  • На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Енергодар, співробітники ФСБ РФ продовжують проводити фільтраційні заходи.
  • На тимчасово захоплених територіях Харківщини та Луганщини окупанти займаються мародерством, крадіжками та пограбуванням місцевих. Особливу увагу приділяють “вилученню” алкогольних напоїв та продуктів харчування.
Автор: Даша Драгоманова
Читайте також