Військовим пообіцяли погасити всі борги: у ЗСУ зробили заяву
14:02 26.09.2021
263

У Міністерстві фінансів України пообіцяли, що найближчим часом погасять усі заборгованості перед військовими за одноразовими виплатами.
Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, минулого тижня міністр оборони проводив нараду з цього приводу: "Держава в особі Мінфіну запевнила Міноборони про те, що все буде виплачено".


"За тією інформацією, яка у мене є, припинені виплати були знову ж у зв'язку з тим, що виділили коштів менше. Грошей було закладено менше спочатку в бюджеті, тому їх отримували менше. Йдеться про одноразові виплати, які дійсно є обов'язковими. Ми закрили червень оздоровчими. Ну не ми, а Міноборони заплатило людям гроші, тим, які вже до червня місяця у відпустках побували, червень включно. Стали виплачувати. гроші тепер пішли на оплату липня місяця ", - розповів він.

Раніше повідомлялося, що, за інформацією Офісу омбудсмена України, Міністерство оборони заборгувало українським військовослужбовцям 1 мільярд 465 мільйонів 800 тисяч гривень.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав дану інформацію помилковою, хоча при цьому він сам же і підтвердив, що "поточна заборгованість" все ж існує.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також