Військовий облік жінок відтерміновано на рік – Маляр
16:00 07.09.2022
256

Міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ про відтермінування на рік, до 1 жовтня 2023 року, взяття жінок на військовий облік.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

Вона підкреслила, що жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає.

"Разом з тим, розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік - до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков", - написала Маляр.

При цьому вона нагадала, що норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом.

За її словами, досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

5 вересня стало відомом, що на останньому засіданні комітету дійшли згоди та попередньо погодили новий законопроект, який має запровадити «добровільність військового обліку жінок». Цей законопроект передбачає, що жінки, які мають професії зі списку міноборони, можуть ставати на військовий облік виключно добровільно. Обов'язковим статус військовозобов'язаних має стати лише для жінок-медиків.


 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також