Володимир Зеленський провів переговори з Президентом Індонезії
09:30 30.06.2022
259

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Республіки Індонезія Джоко Відодо, який перебуває в нашій державі з візитом, - про це йдеться на сайті Офісу президента.

Володимир Зеленський подякував Джоко Відодо за приїзд в Україну й зауважив, що це – перший в історії дипломатичних відносин візит Президента Індонезії в нашу країну.

«І це, до речі, перший візит лідера азійської держави до Києва від початку повномасштабної російської війни. Ми це справді цінуємо й дякуємо вам», – сказав Глава держави, звертаючись до індонезійського колеги під час спільної заяви для представників ЗМІ за підсумками перемовин.

Президент України наголосив на важливості ролі Індонезії та особистого авторитету Джоко Відодо на міжнародній арені.

«Ви зараз представляєте у Києві і «Групу двадцяти», у якій Індонезія нині головує, і одне з найпотужніших об’єднань світу – АСЕАН, у якому ваша держава головуватиме наступного року», – зауважив Володимир Зеленський.

За його словами, сьогоднішні переговори з Президентом Індонезії стали кроком до зміцнення глобальної антивоєнної коаліції держав, які можуть повернути й гарантувати світові стабільність.

«Україна високо цінує підтримку народу Індонезії та вашу особисту підтримку, пане Президенте, у цей час війни за свободу й незалежність нашої держави», – сказав Володимир Зеленський і висловив переконання, що Україна відстоїть свою свободу в колонізаторській війні, яку розпочала Росія.

Президент України подякував Джоко Відодо за незмінну підтримку суверенітету, незалежності й територіальної цілісності нашої держави.

«Сприяння головуючого та учасника «двадцятки» надзвичайно важливе для відновлення миру. І я вдячний вам, пане Президенте, за особисте запрошення взяти участь у саміті «Групи двадцяти» і, звичайно, приймаю це запрошення. Участь України залежатиме від безпекової ситуації в країні й від складу учасників», – сказав Володимир Зеленський.

Під час перемовин лідери України та Індонезії обговорили ключові питання глобального порядку денного. Передусім була приділена увага зняттю російської блокади з українських морських портів і відновленню експорту вітчизняної аграрної продукції в повному обсязі.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також