Волонтерський штаб «Українська команда» Вінниччини надіслав захисникам велику партію тактичних медичних аптечок
10:00 14.11.2022
257

Велика партія допомоги – більше п’ятиста індивідуальних тактичних аптечок – відправилася до наших захисників у гарячі точки країни завдяки команді волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини.

264-й день повномасштабної війни - бойові дії, обстріли досягають усіх міст України. За таких обставин кожному було б доречно мати з собою аптечку і навички її застосування, щоб допомогти собі чи іншим постраждалим. Перша година після поранення є визначальною для порятунку. Цей період навіть називають «золотою годиною». Тому своєчасна й кваліфікована медична допомога збільшує шанси на виживання та відновлення функцій у поранених, а у цьому можуть допомогти дані аптечки, - зазначає Геннадій Ткачук, голова Вінницького ВШ «Українська команда».

Усі аптечки натівського зразка, з якісним наповненням. Вінницькі волонтери «Українська команда» збирають їх самостійно. Окремо закуповують підсумки і компоненти, складають все та відправляють на передову. 

Загальний перелік комплектації складає:

  1. Турнікет Х2;
  2. Бандаж ізраїльський;
  3. Гемостатичний тампонаж;
  4. Оклюзійна пов’язка;
  5. Голка декомпресійна;
  6. Назофарингеальний повітропровід;
  7. Термоковдра;
  8. Ножиці;
  9. Рукавички;
  10. Маркер.

Загалом, починаючи з 24 лютого, Волонтерський штаб  «Українська команда» Вінниччини на чолі з Геннадієм Ткачуком передали близько 60 тонн різної допомоги в українські лікарні та у зони активних бойових дій. Окрім того, у Вінниці для внутрішньо-переміщених осіб було розгорнуте комфортне місце перебування та для мешканців та гостей м.Вінниці обладнано укриття.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також