Ворожі кораблі чергують в Чорному морі і вільно курсують Босфором
15:10 25.06.2023
581

Військові моряки повідомляють про пересування ворожих кораблів, які можуть нести загрозу українцям. 13 російських кораблів, серед яких два ракетоносці знаходяться в водах Серезнеземного, Чорного та Азовського морів.

Про це повідомляє пресслужба ВМС Збройних сил України.

В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 4 ворожих кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр";  в Азовському морі – 1 ворожий корабель; в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 8 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 16 ракет, - йдеться в інформації.

Моряки також відслідковують російські кораблі, які знаходяться в акваторії Чорного і Азовського морів, і ті, які проходять через Босфор.

За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:  до Азовського моря – 19 суден, з них 3 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря – 22 судна, з них 5 рухалось у напрямку протоки Босфор, - повідомляють у ВМС.

Зазначимо, що деякі російські суда «зникають з радарів» - на них вимикають системи автоматичної ідентифікації (AIS), що є порушенням Міжнародної конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року  – SOLAS.

Автор: Павло Петрушкр
Читайте також