Вихованці вінницької МДЮСШ № 2 здобули 22 медалі на чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Драконах»
14:45 11.07.2024
256

Вінницькі спортсмени з МДЮСШ № 2 завоювали 22 медалі на чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Драконах». За інформацією, опублікованою на сайті Вінницької міської ради, у чемпіонаті взяли участь понад півтори тисячі спортсменів з 16 країн.

Тренерка МДЮСШ № 2 Зоряна Михальська розповіла, що протягом року її вихованці брали участь у трьох етапах відборів, і за їх підсумками семеро спортсменів потрапили на чемпіонат Європи. Усі вони гідно виступили у складі збірних команд.

«Україна завоювала “Кубок Європейських націй”, який вручається найкращій команді за підсумками чемпіонату Європи, що проходить раз на два роки. Востаннє українські веслувальники здобували цей трофей у 2016 році», – зазначила тренерка.

Михальська також висловила подяку комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради за підтримку, яка дозволила спортсменам взяти участь у змаганнях.

«Дякуємо спорткомітету міста та його голові Сергію Краєвському, а також директорці спортшколи № 2 Світлані Куліш, які знайшли можливість відправити нас на міжнародні змагання. Завдяки цьому ми змогли гідно виступити на міжнародній арені», – сказала Михальська.

Серед переможців особливо відзначилась Софія Гордієнко, яка здобула дві золоті та одну срібну медалі. Вона підкреслила, що найважчим є шлях до перемоги, але він вартий зусиль.

«Перші старти, перші перемоги – це особливі відчуття, які не передати словами, їх потрібно відчути», – зазначила Гордієнко.

Вихованці МДЮСШ № 2 здобули такі медалі: Ірина Романюк – 2 золоті, 6 срібних; Марія Бойко та Дарина Ремінська – по одній золотій та срібній нагороді. Серед чоловіків: Сергій Нікітюк – 2 золоті медалі; Максим Ткачук – 2 золоті та 1 бронзова медаль; Павло Кивирига – 2 срібні медалі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також