Як медики можуть долучитись до допомоги постраждалим від повені, розповіли у МОЗ
19:03 13.06.2023
254

МОЗ України запрошує медиків долучитись до допомоги постраждалим від повені, спричиненої підривом Каховської ГЕС. Запрошують лікарів більше десятка спеціалізацій та медсестер.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров‘я України.

Наразі є потреба у таких фахівцях: лікар-анестезіолог,  лікар-терапевт, лікар-травматолог дитячий, лікар-офтальмолог, лікар-невропатолог, лікар-фтизіатр, лікар-хірург щелепно-лицевий, лікар-нейрохірург, лікар-гематолог, лікар-рентгенолог, лікар-онколог,  лікар-гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри тощо.

Передбачається, що працюватимуть лікарі у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях, відрядження триватиме від двох тижнів до 30 днів.  Потім медиків відпускатимуть на «ротацію» і наступне відрядження планується лише через 30 днів.

Завдяки підтримці Офісу ВООЗ в Україні (World Health Organization Ukraine), медичні працівники окрім заробітної плати отримуватимуть компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із перебуванням у місці відрядження.

Долучитись до роботи можна через керівника медзакладу або самостійно,  зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ за номером: 0-800-60-20-19.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також