«Якби не було такого спротиву, розвиток подій був би зовсім іншим», - Віталій Кличко розповів про героїзм киян
12:30 18.05.2022
813

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що героїзм оборонців Києва змусив російських окупантів зрозуміти, що  завоювати всю Україну не вдасться, і відступити. Про це, а також про найважчий для нього особисто момент під час війни Кличко розповів в інтерв’ю журналістам.  

«Якби не було такого спротиву і росіяни не зрозуміли б, що Київ їм не по зубам, тоді б сценарій розвитку подій був би зовсім іншим.  Це дякуючи тим людям, які його захищали. Було багато людей фізично не сильних, але які показали себе як люди із залізним стрижнем. Я виїжджав контролювати, і був один пункт видачі зброї. Це був другий чи третій день війни. Ніч, вітер, сніг. І майже кілометрова черга. Люди стояли в черзі за зброєю, щоб зустрічати ворога. Респект кожному з них», - сказав Кличко. 

Він зазначив, що багато хто із захисників Києва навіть не вважають себе героями. Вони просто робили так, як вважали за  потрібне і правильне у цей момент. 

Також мер Києва розповів про найважчі дні для оборони Києва і про найтяжчий момент для нього особисто. 

"Страшно мені ніколи не було. Але напряг був, тому що ніхто не був підготовлений до такого розвитку подій. Насправді ми вже з коліс розраховували різні сценарії. Якщо інтервенція буде проходити вже у Києві, що і як ми повинні захищати. Робили блок-пости, захисні споруди і вже готувалися до вуличних боїв. Але найтяжчий момент емоційно був, коли приїхали на вокзал. Він був заповнений людьми, які від’їжджали. Ми підійшли до дитячого куточку, в якому були діти. Там був хлопчик десь років 6-7. Він плакав: «Де папа, де мама?». Я до нього підійшов зі словами: все буде добре, не хвилюйся, ти молодець, тримаймося і т. д. Хотів підняти йому настрій. А одна жінка підійшла і каже: «Цей хлопчик ще не знає, що батьків у нього вже немає». Емоційно дуже тяжко було», - зізнався Кличко.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також