Які свічки краще придбати на випадок відключення електроенергії
14:00 28.10.2022
253

Після масованого російського обстрілу по українським об'єктам енергетичної інфраструктури в Україні відбуваються віялові відключення електроенергії для стабілізації енергосистеми. Внаслідок чого жителі на кілька годин залишаються без світла та в темну пору доби доводиться використовувати свічки, ліхтарики, генератори, акумулятори, портативні батареї або в деяких випадках сонячні батареї.

Ми розповімо Вам,  які свічки варто придбати, якщо в будинку відключили світло та спостерігаються перебої з електропостачанням. 

Свічки з бджолиного воску

Це найбільш екологічні й безпечні свічки без різкого запаху. Найменші такі свічки горять до години й водночас не залишають кіптяви.

Свічки з бджолиного воску коштують дорожче через високу вартість сировини. Ціна за набір стартує від 100 гривень.

Свічки з рослинного воску (Стеаринові)

Стеаринові свічки виробляють з різних рослинних олій – пальмових, соєвих, кокосових. Вони мають концентрований аромат і горять до 45 хвилин.

Ціни на найменші за розміром свічки з рослинного воску стартують від 100 гривень.

Парафінові свічки

Парафінові свічки – це продукт перегону нафти, а тому свічки без додаткового очищення можуть мати неприємний запах.

«Що більше в складі свічки погано очищеного парафіну, то більше буде кіптяви. Зловживати парафіновими свічками, спалюючи їх одну за одною, не варто. Краще робити невеликі перерви й провітрювати приміщення», – зазначають у Центрі стратегічних комунікацій.

Найменші за розміром парафінові свічки згорають за пів години. Їхня ціна – від 20 гривень.

Гелеві свічки

Гелеві свічки виготовляють з гелеподібних мінеральних олій або синтетичних вуглеводів. Час горіння, залежно від розміру, становить 4 години. Середня ціна – 250 гривень.

Вони безпечніші за парафінові, однак можуть легко спалахувати, зазначають у Центрі стратегічних комунікацій. Тому гелеві свічки радять купувати з камінцями, які не займуться.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також