ЄС виділив кошти вінницьким науковцям на проєкт, в якому буде задіяно штучний інтелект
09:59 25.07.2024
319

Науковці з технічного університету отримали грант від Євросоюзу на розробку вимірювального обладнання для елеваторів, точніше на її удосконалення. Справа в тому, що під час тривалого зберігання в елеваторі зерно може самозагорятись. Щоб уникнути втрат у зерносховищах використовують дорогі і складні інформаційно-вимірювальні системи.

Вінничаниі вирішили цю систему зробити більш простою, але ефективною з урахуванням сучасних досягнень в області інноваційних технологій. Зокрема, штучного інтелекту. Кошти на дослідження виділив ЄС.

Про це повідомляють у пресслужбі ВНТУ.

У проєкті планується розробити більш економічно вигідне рішення, яке дозволить за меншої кількості і з використанням більш дешевих датчиків будувати 3D-модель зерна у бункері та по ній більш точно здійснювати коротко- і середньострокове прогнозування змін його метеопараметрів, - йдеться в інформації.

До основного складу команди ВНТУ, окрім Віталія Мокіна, у проєкту включені магістрант Владислав Шмалюх  аспіранти ВНТУ Олексій Бондарчук та Олег Мазурук.

Зазначимо, що до роботи також будуть залучені фахівці однієї із вінницьких компаній, яка спеціалізується саме на технічному оснащенні елеваторів.
 
Нагадаємо,  у Вінниці відбулася інформаційна компанія за участі громадських активістів та Представництва ЄС в Україні.

 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також