Європейський інститут пропонує гранти й навчання для українських інноваторів
12:00 11.11.2022
254

EIT Manufacturing разом із Європейським інститутом інновацій та технологій (EIT) допомагає розвиватися український інноваторам і дає гранти від двох до дев’яти з половиною тисяч євро. 

«Заявники повинні зробити акцент на інноваційній концепції, що є унікальним у їхній технології, стадії розроблення їхньої ідеї, описі команди, пояснюючи потреби, які вирішує інновація, і поточні виклики команди», – розповідають у фонді.

До 28 листопада будь-який громадянин України може представити свою ідею, заповнивши форму на сайті фонду. Серед отриманих заявок організатори відберуть 11 стартапів, які отримають до 2000 євро фінансування і приєднаються до навчання в акселераторі. А з грудня по лютий 2023 відібрані учасники навчаться презентувати свою ідею й отримувати інвестиції. 

Наприкінці програми презентуватимуть свої стартапи на Pitch Event. Три найкращі команди цього пітчингу будуть нагороджені:

  • Перше місце – 7500 євро;
  • Друге місце – 5500 євро;
  • Третє місце – 3500 євро.

Щоб податися на програму, заявників просять заповнити форму на сайті.

Пріоритет надаватиметься тематичним пропозиціям, пов’язаним із виробництвом. Експерти програми будуть оцінювати заявників за низкою критеріїв:

  •  інноваційність – новизна відносно сучасного стану/ринку, ясність та актуальність цілей діяльності; обґрунтованість концепції й реалістичність запропонованої методології;
  • вплив і внесок: оцінюється, чи заявник виявив наявну проблему, що її прагне вирішити, а також ринкові можливостей і потенційних клієнтів;
  • впровадження – якість та ефективність плану роботи, включаючи ступінь відповідності виділених ресурсів цілям і результативності управління ризиками й інноваціями;
  • стратегічна відповідність: як діяльність сприяє ланцюжку створення вартості виробництва в європейській екосистемі. Підкреслення як конкурентних переваг, так і стійкості.
Автор: Даша Драгоманова
Читайте також