З початку року на Вінниччині легалізовано працю 2157 громадян
14:03 28.06.2023
276

Як інформують в управлінні оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області з початку року на Вінниччині легалізовано працю 2157 громадян та забезпечено 6 млн 984,1 тис. грн податків, зборів та обов’язкових платежів.  

Зокрема, після проведення контрольно-перевірочних та інших організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, виявлено та легалізовано 1127 фізичних осіб, забезпечено надходження 3 млн 298,0 тис. грн податків, зборів та обов’язкових платежів. 

Крім того, вжитими заходами виявлено та залучено до оподаткування 1030 громадян, якими надавались різні послуги, без сплати податків, після чого до бюджету надійшло 3 млн 686,1 тис. грн податкових платежів та єдиного внеску. 

Наразі робота, спрямована на детінізацію доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та збільшення, в результаті цього, надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску,  є актуальним напрямком діяльності податкових органів.  

З цією метою протягом січня-травня 2023 року проводився ряд заходів. А саме, заслуховування на засіданнях комісій, створених спільно з органами місцевої влади, посадових осіб підприємств з низьким рівнем заробітної плати, проводилась індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та підприємцями. У результаті підвищення рівня заробітної плати, бюджети усіх рівнів додатково отримали 179,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 14,9 тис. грн військового збору.

Автор: Іван Петрик
Читайте також