З початку року жителі Вінницької області вже сплатили 565,5 млн грн земельного податку
13:01 25.08.2021
261

Упродовж січня-липня 2021 року власники землі та землекористувачі Вінниччини перерахували до місцевих бюджетів близько 565,5 млн грн плати за землю. Проти минулорічного ця сума майже на 62,5 млн грн більша. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

Посадовець зауважує, що внесок платників юридичних осіб складає близько 459,2 млн грн. Поряд із цим громадяни перерахували понад 106,3 млн грн.

Користуючись нагодою Микола Суржиков нагадує громадянам, що земельний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п 287.5 ст. 287 Податкового кодексу України - далі ПКУ)

Згідно з п. 57.5 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи – платники податків повинні сплачувати податки і збори, що встановлені ПКУ, через установи банків або відділення операторів поштового зв’язку.

Якщо ж зазначені особи проживають у сільській (селищній) місцевості, вони можуть сплачувати податки і збори через каси сільських (селищних) рад або рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад. При цьому, оплата повинна підтверджуватись квитанцією про прийняття податків і зборів (затверджена наказом Мінфіну України від 17.08.2015 № 714 «Про затвердження форми Квитанції про прийняття податків і зборів» із змінами).

Разом із тим, очільник податкової служби Вінниччини радить: “Якщо повідомлення-рішення з якихось причин до вас не надійшло, – не чекайте, а звертайтесь до Центрів обслуговування платників за місцем податкової адреси для звірки”.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також