За кордон виїхали більш як 23 тисячі вчителів та понад 600 тисяч учнів
10:30 05.05.2022
256

За попередніми даними, за кордон виїхали більш як 23 тисячі вчителів та понад 600 тисяч учнів, - про це повідомляє Міністерство освіти та науки з посиланням на міністра Сергія Шкарлета.

"На сьогодні підтверджено більше ніж 23 тисячі педагогічних працівників (які виїхали за кордон) і понад 600 тисяч учнів. Це ті, що підтверджені. Але думаю, що ці дані не дуже точні. Я спілкувався з деякими директорами і ректорами, які говорять, що в середньому не ідентифіковано, де конкретно перебувають 10-15% учнів і студентів", - сказав Шкарлет.

Міністр зазначив, що з перших днів війни ініціював зустріч із міністрами освіти країн Європейського Союзу, під час якої було домовлено, що кожна країна ЄС максимально підтримуватиме та долучатиме до освітнього процесу всіх зареєстрованих педагогічних і науково-педагогічних працівників, які звернуться до них.

За словами Шкарлета, Польща виділила 20 млн злотих для підтримки педагогічних і науково-педагогічних працівників і студентів, Чехія - 6 млн євро для підтримки студентів, навчання студентів, навчання вчителів.

За даними міністра, станом на кінець квітня, наприклад, у Словаччині вже було 600 заявок учителів на працевлаштування. За його словами, інші вчителі працюють дистанційно.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також