За китайськими дітьми-геймерами вночі стежитимуть за допомогою системи розпізнавання облич
17:00 07.07.2021
259

У Китаї запускають програму «Опівнічний патруль», яка за допомогою системи розпізнавання облич буде стежити за дітьми, що грають у відеоігри ночами. Про це пише TJ з посиланням на компанію Tencent.

Технологія отримує дані з центральної системи громадської безпеки Китаю. З їх допомогою вона визначає неповнолітніх, які видають себе за дорослих і грають з 22:00 до 8:00.

При реєстрації в іграх людям доведеться виконати сканування особи і реєстрацію під реальними іменами. Якщо вони відмовляться це зробити, то система автоматично буде вважати їх дітьми і заборонить їм грати вночі.

«Опівнічний патруль» запускається в 60 популярних іграх, включаючи MOBA-стратегію Honor of Kings і китайський аналог PUBG - Game for Peace. Пізніше в програму увійдуть і інші ігри.

Неповнолітнім в Китаї заборонено грати з 22:00 до 8:00 ще з 2019 року. Тоді ж влада країни вимагала від громадян обов'язкової реєстрації в популярних іграх під реальними іменами та обмежили покупки на ігрових платформах. Так уряд хоче боротися зі злочинністю, наприклад крадіжкою грошей для поповнення рахунку в ігровому кафе. Експерти також вважають, що велика кількість часу, що проводиться дітьми за комп'ютером або мобільним пристроєм, впливає на розвиток короткозорості у неповнолітніх.

Введення «Полуночного патруля» різко розкритикували в китайській соцмережі Weibo. Геймери вважають, що вони самі можуть вирішити, скільки часу їм можна проводити за комп'ютером. На новину відреагували і в твіттері.

«Звичайно, всі коментарі під цими новинами в китайських соціальних мережах - це скарги 16- і 17-річних підлітків, і я згоден з ними. Ліміт витрат - це одне, але якщо б я не міг грати в Dynasty Warriors всю ніч, будучи дитиною, моє дитинство було б відстійне», - пише британський гейм-аналітик Деніел Ахмад.

Читайте також