Залужний розповів колегам із США та Британії про зухвалість росіян
14:17 28.06.2022
258

Голвнокомнадувач ЗСУ Валерій Залужний розповів американському та британському колегам, що за 4 дні російська армія випустила по Україні близько 130 крилатих ракет, а на Луганщині та Харківщині використала 45 тисяч артилерійських снарядів лише за попередню добу.  

Про це він повідомив у Telegram.

Валерій Залужний поінформував сторони про те, що Росія продовжує ракетні обстріли мирних міст України, внаслідок чого гинуть люди.

"Почав з того, що противник демонструє неабияку зухвалість у завданні ракетних ударів по території нашої держави. Так, 4 дні тому ним із різних платформ базування було випущено 53 крилатих ракети, 3 дні тому – 26 ракет, 2 дні тому – майже 40, за минулу добу – 12. На превеликий жаль, прицільний ракетний обстріл торговельного центру у Кременчуці забрав життя і призвів до травмування мирних мешканців", - зазначив він. 

Головнокомандувач ЗСУ також поінформував своїх американського та британського колег про оперативну обстановку. Сьогодні район активних бойових дій починається на півночі Харківської області і закінчується на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка. 

Найбільш інтенсивні бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, наніс 2 ракетних та 32 авіаційних удари. Ситуація дуже складна, але контрольована".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також