Запущено Єдиний реєстр зброї: 55 заявок на дозвіл на придбання зареєстровано
21:03 23.06.2023
270

Сьогодні в Україні було запущено Єдиний реєстр зброї, і менше ніж за 24 години в нього вже зареєструвалося понад 7 100 авторизованих користувачів. Про це повідомив Леонід Тимченко, заступник міністра внутрішніх справ України.

"Статистика показує, що вже на 23 червня ми маємо понад 3 200 користувачів, які заповнили свій профіль в реєстрі. Крім того, понад 7 100 авторизованих користувачів вже здійснили вхід до реєстру, а також було подано 55 заявок на отримання дозволу на придбання зброї", - зазначив Тимченко.

Завдяки цьому реєстру, правоохоронні органи тепер зможуть здійснювати перевірки умов зберігання зброї. Дозволи на зберігання будуть дійсні протягом трьох років.

Заявки, подані до Єдиного реєстру, будуть розглядатися максимально оперативно.

"Якщо ми говоримо про робочі дні, то розгляд звернень може займати майже миттєво або до 15 хвилин, якщо звернення надійшло протягом робочого дня. Якщо звернення надійде наприкінці робочого дня, і буде потрібна додаткова перевірка поліції наступного дня, то цей процес може зайняти до однієї доби", - розповів заступник міністра внутрішніх справ.

У майбутньому планується підключення реєстру до додатку "Дія", що дозволить громадянам отримувати витяг із реєстру та переглядати інформацію про їх зброю безпосередньо в особистому кабінеті. Реалізація цього проєкту спільно з Міністерством цифрової трансформації запланована на жовтень-листопад поточного року, додав Тимченко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також