4 ознаки поганого кровообігу
18:22 29.06.2017
1450
Навчіться розпізнавати перші ознаки поганого кровообігу, і ви зможете не лише вчасно виявити проблему, але й вжити заходів для покращення циркуляції крові.

Хороший кровообіг є незамінним для гарного самопочуття та здоров’я організму. Він відповідає за те, щоб усі внутрішні органи, м’язи та кістки отримували належне живлення.

Якщо кровообіг порушений, і кров не надходить до органів та систем вчасно, ви можете відчути дискомфорт.

Не варто недооцінювати проблему порушеного кровообігу, адже вона може призвести до значно серйозніших ускладнень – серцевого нападу, інсульту, розвитку шлункової виразки або навіть гангрени.

Утім, є й одна хороша новина – зазвичай усі ці проблеми розвиваються повільно і супроводжуються появою певних симптомів, тому за умови вчасного діагностування є можливість запобігти розвиткові серйозних хвороб.

На жаль, більшість людей не здогадується про існування перших ознак порушеного кровообігу в організмі людини. Ось чому ми зібрали у цій статті 4 симптоми проблем із циркуляцією крові, на які варто звертати особливу увагу.

Готові дізнатися більше?

Ознаки поганого кровообігу

1. Поколювання у кінцівках

Це поколювання часто турбує людей, які перебувають у незмінній позиції протягом довгого періоду часу.

Найчастіше неприємні відчуття з’являються у ногах, проте відколи мобільні телефони опинилися у широкому вжитку, поколювання та судоми з’являються також у руках та долонях.

Зверніть увагу, що рух покращує кровообіг, а сидячий спосіб життя перешкоджає нормальному кровотоку. Саме тому люди, які мало рухаються та довго перебувають у сидячому положенні, можуть відчувати неприємні поколювання та короткочасні судоми.

Для профілактики цього неприємного явища ми радимо щодня ходити пішки хоча б по півгодини. Завдяки цій простій вправі ви зможете активувати м’язи та покращити притік крові до внутрішніх органів.

2. Набряклі ноги

ознаки поганого кровообігу

Набряки можуть з’явитися, коли організм намагається відновити баланс у результаті поганого притоку крові до кінцівок. Тіло намагається компенсувати порушення кровотоку шляхом затримання рідини.

Це явище може досягти настільки надзвичайних масштабів, що кінцівки починають набрякати до великих розмірів, людина відчуває біль або заніміння кінцівок, а ще ноги можуть набути синюшного відтінку. Якщо ви відчуваєте ці ускладнення, негайно зверніться по допомогу до лікаря.

Ми радимо пити велику кількість води для того, щоб запобігти затриманню рідини в організмі, а також піднімати ноги догори під час відпочинку – у такий спосіб ви прискорите відтік крові від кінцівок.

Завдяки цим простим хитрощам ви допоможете крові досягати тих ділянок, куди вона раніше погано надходила.

3. Втома

Як ми вже згадували раніше, кров допомагає забезпечувати організм необхідними йому поживними речовинами.

А це означає, що за порушеного кровообігу тим органам, де кров погано циркулює, доводиться працювати вдвічі більше, і це призводить до виснаження організму.

Коли один орган втомлюється, починають інтенсивніше працювати інші органи та системи, і людина відчуває перевтому, яка заважає жити звичним життям та виконувати всі заплановані справи з колишньою енергією та запалом.

Якщо ви помітили, що почали перевтомлюватися, обов’язково зверніться за порадою до лікаря або кваліфікованого дієтолога. Спеціалісти допоможуть скласти вам план харчування з великою кількістю поживних та корисних для організму продуктів.

Чудовим способом поповнити запаси енергії є натуральне смузі на сніданок. На щастя, видів натуральних смузі є дуже багато, і усім їм притаманний приємний смак.

4. Втрата волосся

На жаль, втрата волосся є надзвичайно поширеною проблемою, і турбує вона не лише чоловіків у зрілому віці. Волосся може стрімко випадати й у жінок, якщо вони страждають на порушення кровообігу.

Щоб волосся якомога довше залишалося міцним та сильним, йому необхідні поживні елементи та мінерали.

Зверніть увагу, що поганий притік крові до голови може спричинити не лише випадіння волосся, але й зробити його сухим та ламким. Одна з найпоширеніших ознак поганого кровообігу – це сухе та слабке волосся з посіченими кінчиками.

Для покращення стану та вигляду волосся ми радимо використовувати натуральні маски, адже вони є не лише доступними та надзвичайно ефективними, але й набагато кориснішими за магазинні засоби з синтетичними компонентами.

Іншим дієвим засобом для покращення кровообігу є натуральний трав’яний чай. Цей напій стимулює кровотік без побічних ефектів та особливих зусиль з боку хворого.

Ось це і є головні ознаки поганого кровообігу. Зверніть увагу, що ми не заохочуємо вас займатися самолікуванням. Щойно ви помітили присутність однієї чи кількох з вищезгаданих проблем, радимо вам негайно звернутися за допомогою до лікаря. Лише кваліфікований спеціаліст зможе правильно встановити діагноз та призначити необхідне лікування.

Не забувайте, що хороший притік крові до внутрішніх органів та систем є запорукою гарного здоров’я, тож будьте пильними та вживайте заходів, щойно ви помітили будь-які зі згаданих нами симптомів поганого кровообігу.

Читайте також