7 порад, які допоможуть вам заснути
16:27 29.03.2017
252

Заснути не завжди буває просто, однак якщо у вас порушився сон, не хвилюйтеся. Ми маємо кілька простих порад, за допомогою яких ви зможете заснути значно швидше.

Дотримуйтеся перелічених нижче рекомендацій, і ви помітите різницю вже з першого дня.

1. Переконайтеся, що нічого вас не відволікатиме

Можливо, ця порада здається досить очевидною, утім ми не завжди дотримуємося її. Щоб запровадити першу вказівку, потрібно дистанціювати себе від телефона, планшета, комп’ютера й будь-якого іншого пристрою, який може світитися чи шуміти, заважаючи нашому сну.

Не забувайте, що дуже важко заснути, коли на екрані постійно з’являються сповіщення. Те саме стосується дії будь-якого іншого пристрою, зокрема телевізора.

Якщо вам подобається засинати під фільми чи телепередачі, цілком можливо, що якість такого сну не надто висока.

2. Уникайте важких вечер

Якщо у вас повний шлунок, заснути буде значно важче. Тому краще не переїдати перед тим, як ви лягаєте в ліжко.

Розумним варіантом стануть легкі корисні страви на вечерю. Також варто намагатися не їсти продукти, багаті на білок, жири та борошно. Через таку їжу вам буде складніше заснути.

Усі ці харчові звички заважають нормально відпочити, тому найкращим вибором на вечерю будуть маленькі порції. На щастя, це досить просто. Не лише ваш організм почуватиметься краще, ви й самі швидко помітите різницю.

Необхідність швидко заснути не повинна перетворюватися в неможливу місію.

3. Будьте активними

Якщо вам не вдалося заснути протягом 30 хвилин, спробуйте зайнятися чимось іншим. Якщо ви встанете й робитимете щось кілька хвилин, то потім заснете швидше.

Так ви зможете скоріше поринути в сон й уникнути одного важливого нюансу – хвилювання.

Коли людині не вдається заснути протягом тривалого часу, це може призвести до підвищення відчуття тривоги. У такому випадку найкраще просто встати з ліжка й пошукати собі інше заняття. Варто знайти альтернативи, які не будуть змушувати вас хвилюватися.

4. Слухайте заспокійливу музику

Прослуховування заспокійливої музики може стати для вас найкращими ліками проти безсоння. Якщо вам потрібно багато часу на те, щоб заснути, пошукайте добірку мантр або співів, які сприятимуть відпочинку.

Такі глибокі звуки бувають дуже корисними. Вони допомагають віднайти спокій розуму та максимально відпочити.

Крім того, можна знайти безкінечну кількість пісень в Інтернеті. Так вам буде простіше створити необхідні для відпочинку умови. Варто просто трохи поритися в мережі, і ви знайдете саме те, що треба.

Спробуйте. Ви неодмінно помітите різницю.

5. Прийміть ванну для розслаблення перед тим, як лягати спати

Настільки простий метод, як тепла ванна перед сном, допоможе вам почуватися більш розслабленими та зніме втому. Навіть якщо ви вмиєте обличчя холодною водою, це дасть змогу позбутися напруженості.

Завдяки водним процедурам ви будете почуватися спокійнішими. Тут ми також говоримо про те, що вам це одразу сподобається.

Неодмінно випробуйте цей простий метод. Ми переконані, що він одразу спрацює.

6. Одягніть щось зручне

Хоча ця порада може здаватися чимось очевидним, не всі люди одягають зручні для сну речі.

Забудьте про одяг, який облягає і перешкоджає рухам. Адже якщо ви будете почуватися незручно, то дискомфортні відчуття заважатимуть швидко заснути.

Найкращий варіант – одягти зручну вільну піжаму, і ви готові до сну. Крім того, якщо ви ніколи не спали голяка, неодмінно спробуйте.

Можете вбирати до сну зручний одяг або й зовсім нічого. У будь-якому випадку, не одягайте в ліжко тісні чи незручні речі.

7. Створіть атмосферу, яка ідеально підходить для сну

Для того, щоб добре спати, це потрібно робити в сприятливому середовищі. Якщо ви живете в будинку, де зазвичай буває занадто тепло чи холодно, такі чинники можуть вплинути на якість сну.

Саме тому найкращий варіант – знайти ідеальну для спання температуру. Завдяки цьому ви зможете швидше заснути й значно краще відпочити.

Також не фарбуйте стіни спальні в яскраві кольори. До них належать червоний, жовтий та оранжевий. Річ у тім, що такі кольори підвищують відчуття тривоги.

Якщо ви візьмете собі ці поради на замітку, то зможете засинати, як ніколи, швидко.

Читайте також