Зайнятість "ковідних" ліжок з киснем в Україні знизилась до 35% – KSE
13:00 14.12.2021
253

В лікарні сьогодні вільні два з трьох "ковідних" ліжок з киснем, - про це на онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

"Госпіталізації в Україні вже рухаються до рівня плато, який ми бачили на початку 2021 року. Країна вже рухається до позначки у 2 тисячі госпіталізацій на добу. І протягом двох тижнів ми вийдемо до позначки рівня плато початку 2021 року - того рівня плато, з якого починалася весняна хвиля COVID-19 в Україні в середині лютого 2021 року", - зазначив він.

За словами Ганиченка, наразі різниця між кількістю виписок і госпіталізацій хворих на COVID-19 зростає.

"Це означає, що більш активно розвантажується медична система. Тобто госпіталізують менше людей, ніж виписують, що означає, що на "ковідні" ліжка приходить менше пацієнтів, ніж з них йде. До цього ми говорили, що виписки переважають над госпіталізаціями на чверть. Зараз це трохи кращий показник - 28%", - повідомив експерт.

Він додав, що зменшення кількості зайнятих лікарняних ліжок, зарезервованих для хворих на COVID-19, триває вже четвертий тиждень поспіль, за цей час зайнятість ліжок з киснем знизилась удвічі - з 70% до 35%.

"Тобто два з трьох "ковідних" ліжок з киснем є зараз вільними та готові приймати "ковідних" пацієнтів", - розповів Ганиченко.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також