У Києві почалася підпільна VIP-вакцинація від коронавірусу
12:00 06.01.2021
317

Українські топ-чиновники, політики і бізнесмени вже прищеплюються в Києві вакциною від коронавіруса, яку нелегально завезли в Україну.

Вакцинація проходить під грифом секретності на базі однієї з приватних клінік Києва. Публічно інформацію про це ніде не знайдеш, її поширюють від знайомих до знайомих.

Походження вакцини невідоме, однак продавці стверджують, що це препарат, розроблений німецькою компанією BioNTech і американської Pfizer. І запевняють, що вакцина не підроблена. Цією вакциною з 27 грудня вже почали робити щеплення в країнах ЄС. Також нею вакцинують в США, Ізраїлі, Великобританії та багатьох інших країнах.

Офіційно цю вакцину в Україну не ввозять. Більш того, невідомо, коли вона взагалі надійде, оскільки влада не уклали з цією компанією контракти. Поки є тільки один контракт - на покупку 1,9 млн доз вакцини китайської компанії Sinovac Biotech. Але терміни її доставки також поки незрозумілі, так як вона ще навіть не зареєстрована в Китаї.

У той же час українська еліта, як бачимо, не готова чекати так довго.

Вони платять втридорога за можливість захистити себе і близьких від коронавірусу вже зараз.

Про те, що вакцинація від коронавірусу в Україні для обраних вже стартувала, виданню "Страна" повідомили днями відразу кілька столичних бізнесменів, які зробили щеплення самі і забезпечили дозою вакцини своїх літніх батьків

За інформацією джерел, представникам української еліти - політикам і багатим бізнесменам - почали пропонувати підпільну послугу по вакцинації препаратом BioNTech і Pfizer тиждень тому. Але задоволення це не з дешевих. Вартість нелегальної щеплення від коронавірусу становить від 1 до 3 тисяч євро.

Відзначимо, що компанії-виробники цієї вакцини BioNTech і Pfizer ще влітку домовилися з адміністрацією США про ціну 19,50 доларів за дозу. В ЄС доза коштує трохи дешевше - 15,50 євро.

Тобто в Україні, до офіційної поставки вакцини, VIP-персони прищеплюються за ціною в 50 разів більшою, ніж в США і ЄС. При цьому після вакцинації клієнти не отримують ніякого документа, який дає можливість уникнути карантину при виїзді в інші країни.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також