Окулісти підказали кращі методи збереження зору
17:06 04.11.2016

Читання книг — відлуння минулого, зараз суспільство переключилася на електроніку, негативний вплив якої вже доведено вченими. Випромінювання від моніторів планшетів, комп'ютерів, ноутбуків і смартфонів завдають шкоди зору і щоб попередити погіршення здатності бачити потрібно щодня виконувати наступні рекомендації лікарів:

1. Очі повинні відпочивати. Навіть якщо ви змушені сидіти добу безперервно перед монітором, все одно ви зобов'язані дати можливість своїм очам відпочити. Щогодини відводите погляд від екрану в сторону або ж взагалі встаньте з-за столу і пройдіться по кабінету, коридору, кімнаті.

2. Тримайте відстань. Якщо вам недостатньо 50 см між вами і комп'ютером або електронним гаджетом, щоб все було чітко видно, то це вже привід перевірити зір і реалізувати похід до окуліста потрібно в найближчому майбутньому. Взагалі, очі людини повинні знаходитися на відстані від екрана комп'ютера в п'ятдесят сантиметрів, мінімум.

3. Перестати читати на ходу. У випадку, коли вас не хвилює здоров'я власних очей і зростаючі шанси на втрату зору, тоді можете сміливо читати газети, книги та електронні послання на ходу. А тим, для кого важливо зберегти хороший зір, слід назавжди забути про читання під час трясіння в машині, автобусі, метро та інших видах транспорту, тому що в цей момент людина самостійно губить зорові м'язи, перенапружуючи їх.

4. Налягти на вітамін А . Усім відомо, що самий корисний для очей і зору вітамін А. В раціоні поважаючого себе людину, яка бажає добре бачити без окулярів до глибокої старості, повинна бути морква, гарбуз, чорниця, солодкий перець, калина та інші не менш корисні продукти.

5. Виконувати 1-2 рази в день спеціальну зарядку для очей . Окулісти стверджують, що більшості їх пацієнтів з незначним погіршенням зору вдалося відновити його за кілька місяців завдяки нехитрим вправам.

Медики радять ще й правильно мити очі. Виявляється, величезне значення має температура води. Так от, вранці, коли очі потребують пробудженні, їх спочатку слід обмити теплою водою, а потім холодною. Увечері перед сном необхідно діяти з точністю до навпаки — спершу холодна вода, потім гаряча. Цей процес дозволить вам швидше заснути і зняти втому з очей, а вранці — освіжити їх.

 

Читайте також