Понад 59 тисяч людей щорічно гинуть від укусів собак у світі, 40% з них — діти до 15 років, заявляє ВООЗ
16:55 14.05.2024
260

Кожен рік у світі фіксують близько 59 тисяч летальних випадків, спричинених укусами собак, з яких майже половина стосується дітей віком до 15 років. Такі тривожні дані озвучив Арон Арегей, виконувач обов'язків керівника програм громадського здоров’я ВООЗ в Україні, під час нещодавнього брифінгу. Він підкреслив, що загибель однієї людини кожні 9 хвилин від укусів собак підсилює необхідність звернути увагу на цю проблему.

Діти до 15 років особливо вразливі, оскільки вони частіше знаходяться у безпосередньому контакті з домашніми тваринами, і їхня поведінка може провокувати тварин на агресію. Важливо зазначити, що більшість цих смертей пов’язані з розвитком сказу, який може бути фатальним, якщо вчасно не вжити відповідних заходів профілактики та лікування.

Доктор Арегей наголосив на необхідності проводити освітні кампанії для батьків та дітей щодо безпечної взаємодії з тваринами, а також на важливості вакцинації домашніх тварин проти сказу. Завдяки таким заходам можна значно знизити ризик розвитку небезпечних ситуацій та зберегти життя.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також