Вінниччина отримала п’ять нових автівок для надання екстреної медичної допомоги
13:14 01.11.2018

Вiнниччина отримала новi реанiмобiлi для надання кращої медичної допомоги невiдкладним хворим: вони оснащенi усiм необхiдним обладнанням, та за необхiдностi у них можна проводити бiльше медичних дiй, нiж у звичайних авто.

1 листопада вiдбулась урочиста передача лiкарям та лiкарням областi нових авто за участi очiльника Вiнницької ОДА Валерiя Коровiя.

Всього область отримала п’ять таких авто: двi було передано у якостi гуманiтарної допомоги з Китайської народної республiки, а ще три придбали за спiвфiнансування та пiдтримки Державного фонду регiонального розвитку. Областi таке оновлення у медичнiй сферi обiйшлось у 995 тисяч гривень, а бiльшiсть коштiв передано з державного бюджету (8 мiльйонiв гривень). Окрiм цього область також закупила медичного обладнання на 1,5 млн. гривень.

Вже найближчим часом новi авто пройдуть техогляд та почнуть виїжджати на виклики.

Однак, на цьому реновацiя та реформи не завершуються, зазначив очiльник областi.

«Це лише перший крок. Сьогоднi у нас є попередня домовленiсть з Мiнiстерством охорони здоров’я i Кабiнетом Мiнiстрiв України, тож сподiваємось, що Вiнницька область попаде в експеримент, який буде реалiзовуватись в декiлькох областях України. Вiн стосується побудови системи екстреної медичної допомоги. На це видiляється майже 1 млрд. гривень», - розповiв Валерiй Коровiй пiд час заходу.

Читайте також