Лікарня Вінниччини отримала 30 функціональних ліжок
16:26 17.11.2023
318

Обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр отримав благодійну допомогу від Центру громадського здоров’я МОЗ України в рамках програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією "Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні". Допомога включала 30 сучасних функціональних ліжок, 20 протипролежневих матраців і 2 спеціалізовані пристрої для підіймання пацієнтів у ліжку.

Це обладнання буде використовуватися при наданні стаціонарної допомоги хворим на туберкульоз, зокрема для людей з інвалідністю. Керівник обласного клінічного фтизіопульмонологічного центру Олександр Служивий відзначив важливість цього обладнання для пацієнтів.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації Ольга Задорожна наголосила, що за останні два роки медичні заклади області значно оновили матеріально-технічну базу завдяки підтримці держави, обласної військової адміністрації та волонтерів. Вона також закликала керівників медичних закладів до раціонального використання матеріально-технічної бази та бюджету на благо пацієнтів.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також