У Вінницькій області працює мобільна гінекологічна бригада
14:30 16.08.2023
392

Нагадаємо, в Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА розповіли, що лікарі вирушають у віддалені громади області для проведення безкоштовних гінекологічних оглядів.

Мобільна гінекологічна бригада надає такі послуги:

  1. Медичний огляд гінеколога та сімейного лікаря.
  2. УЗД-дослідження.
  3. Електрокардіограма.
  4. Консультація з питань жіночого здоров'я, включаючи післяпологовий період, здоров'я матері та догляд за дитиною.
  5. Консультація з питань ВІЛ-інфекцій та захворювань, що передаються статевим шляхом.
  6. Медична та психологічна підтримка постраждалих від домашнього насильства або інших видів насильства, пов'язаних з війною.

Керівниця обласного перинатального центру обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова, Інна Кукуруза, зазначила: "Наша мобільна бригада почала працювати у грудні минулого року. За цей час було оглянуто близько 500 пацієнтів. Жінок, які потребують додаткових обстежень та консультацій, ми направляємо до медичних закладів. Важливо, щоб навіть під час війни мешканці мали доступ до медичних послуг."

Для отримання інформації про діяльність лікарів у вашому районі, ви можете зателефонувати за номером 3033. Оператор приймає дзвінки щодня з 9:00 до 18:00.

Докладний графік роботи мобільних бригад у вашій області доступний: посилання на графік.

Цей проєкт реалізується командою фахівців обласного перинатального центру імені М.І. Пирогова за підтримки Фонду ООН у сфері народонаселення та координації Благодійного фонду "Інститут розвитку сім'ї та дитини".

Автор: Дарин Драгоманова
Читайте також