Вінницькі хірурги провели надскладну операцію на серці
11:46 05.11.2023
286

На Вінниччині вперше провели надскладну операцію на аорті. Про це повідомили у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова.

26 жовтня в команди лікарів Центру серцево-судинної хірургії Всеукраїнського онкологічного центру ім. О. О. Корсакова на чолі з Олегом Сергійчуком спільно з колегами з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова було вперше успішно виконано надзвичайно складну кардіохірургічну операцію в області Вінниці. Операція включала одномоментне протезування (виправлення патології) висхідної аорти, дуги аорти, всіх судин дуги аорти і низхідної грудної аорти за допомогою методики Frozen Elephant Trunk. Пацієнту 39 років було поставлено діагноз розшарування (дисекції) дуги аорти.

Ця частина аорти є однією з найважливіших та найнебезпечніших зон поразки для життя. Наразі, через 9 днів після операції, пацієнт відчуває себе задовільно та проходить реабілітацію у лікарні.

Успішний досвід лікування складної патології аорти, використовуючи сучасний та високотехнологічний метод Frozen Elephant Trunk, дозволить медичним працівникам Всеукраїнського онкологічного центру ім. О. О. Корсакова і надалі успішно лікувати складні патології аорти та рятувати більше громадян України.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також