Скільки разів на день потрібно їсти саме вам: цікаве дослідження
18:30 14.07.2017
344

Одні люди звикли до триразового харчування, інші вважають, що краще їсти один раз в день, але дуже щільно, а хтось їсть маленькими порціями по шість-сім разів. Портал Lifehacker допоможе визначити, який режим харчування піде на користь саме вам.

Триразове харчування

Режим харчування: сніданок в 7-8 ранку, обід о 14:00 і вечеря в 20:00 годин. Такий режим харчування звичний нам з дитинства, однак він не є біологічною необхідністю, як можна подумати, дивлячись на його широке поширення. Люди не завжди харчувалися три рази в день. Цей режим сформувався під впливом культури, а точніше – восьмигодинного робочого дня. Переваги триразового харчування – багато дієтологів стверджують, що більш часті прийоми їжі допомагають краще контролювати вагу, ніж звичне триразове харчування. Однак, дослідження доводять, що триразове харчування нітрохи не гірше шестиразового, коли справа стосується схуднення. Переваги триразового харчуванняТриразове харчування підійде вам, якщо: - ви працюєте з 8 до 5 і у вас немає можливості перекусити між прийомами їжі; - ви не хочете витрачати додатковий час на приготування їжі; - ви звикли до такого типу харчування, не страждаєте від зайвої ваги і проблем з травленням. Якщо ж ви боретеся із зайвою вагою, страждаєте від голоду, а потім переїдайте, вам варто спробувати інші системи харчування.

Дрібне харчування

Режим харчування: суть дрібного харчування в тому, щоб розділити свою денну норму калорій на багато дрібних прийомів їжі. Скільки саме залежить від ваших можливостей і бажання. Як правило, це шість прийомів їжі: три основних і три перекусу. Переваги дрібного харчування – протягом дня ви не відчуваєте голоду, за рахунок чого споживаєте менше їжі, навіть якщо не вважаєте калорії і не обмежуєте себе в їжі. Дрібне харчування: переваги і недоліки Дрібне харчування підійде вам, якщо: - у вас є зайва вага і ви шукаєте способи його позбутися; - у вас є можливість перекусити протягом дня; - ви часто відчуваєте голод протягом дня, а ввечері об'їдаєтеся.

Короткострокове голодування

Режим харчування: протягом 16-18 годин ви вживаєте тільки воду, а в решту часу їсте скільки хочете, але без переїдання і шкідливої їжі. Переваги короткострокового голодування – знижується рівень інсуліну, лептину і холестерину, а також підвищується рівня тестостерону. Голодування знижує кількість маркерів запалення в крові і зменшує окислювальний стрес, підтримує здатність до навчання і пам'ять.

Короткострокове голодування: раціонВам варто спробувати короткострокове голодування, якщо: - ви не можете скинути зайву вагу і хочете спробувати щось нове; - ви не відчуваєте голоду вранці; - ви не хочете витрачати багато часу на приготування їжі.

Читайте також