Україна вперше централізовано закупила ліки від СМА
14:00 10.12.2022
253

Учора на засіданні уряду було підтримано пропозицію Міністерства охорони здоров’я України здійснити закупівлі 9 лікарських засобів за договорами керованого доступу, 8 з них закуповувалось централізовано раніше, 1 – буде закуплено вперше. 

“Вперше в Україні, завдяки використанню інструменту договорів керованого доступу (ДКД), який дозволяє зберегти конфіденційною ціну, вдалося централізовано закупити препарат «Еврісді» («Рисдиплам») для лікування дітей, хворих на спінальну м’язову атрофію (СМА). Ліки будуть надаватися пацієнтам безоплатно”, - йдеться в повідомленні МОЗ.

Препарат стане доступний для пацієнтів зі спінальною м’язовою атрофією першого типу в 2023 році. Зазначений лікарський засіб отримуватимуть пацієнти зі СМА, які відповідатимуть критеріям включення до програми (вік, тип хвороби тощо), в тому числі ті, яким буде поставлено діагноз за результатами програми розширеного неонатального скринінгу. Детальні умови отримання пацієнтами цього лікарського засобу буде повідомлено згодом. 

 

Автор: Владислава Соломко
Читайте також