У Китаї вилучили партію морозива. Майже 5 тисяч ящиків були заражені коронавірусом
16:00 16.01.2021
343

У Китаї вилучили партію морозива. Майже 5 тисяч ящиків були заражені коронавірусом


Ряд інгредієнтів для морозива надходить з Нової Зеландії і України. Влада намагається відстежити людей, які контактували з товаром.

У місті Тяньзінь на північному сході Китаю в трьох зразках морозива місцевого виробництва виявили коронавірус. Про це пише Daily Mail.

Компанія Tianjin Daqiaodao Food Company виявила Covid-19 в 4836 ящиках з морозивом. З них 2089 залишалися запечатаними на складі.

1812 коробок встигли відправити в інші провінції. 935 ящиків вже потрапили на місцеві ринки, всього було продано 65 коробок, відзначає China Daily.

Партію морозива обсягом 450 грам виробили в Китаї з використанням сухого молока, імпортованого з Нової Зеландії, і сухої сироватки з України.

Влада закликала покупців цього морозива повідомити про своє здоров'я і місцезнаходження, щоб відстежити можливе поширення вірусу.

Як передає «Сіньхуа», 1662 співробітника компанії були відправлені на карантин і недавно пройшли тестування. З них 700 осіб отримали негативний результат тесту на коронавірус. Результати тестування інших співробітників поки невідомі.

Влада прийняла заходи по дезінфекції, а також помістили на карантин інших людей, які контактували з товаром.

Доктор Стівен Гріффін, вірусолог з Університету Лідса, припустив у розмові з каналом Sky News, що коронавірус міг потрапити в морозиво в результаті разового контакту з людиною.

«Швидше за все це через проблеми з виробничим обладнанням і, можливо, проблем з гігієною на заводі», - сказав він, зазначивши, що панікувати через це не варто.

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також