У Ватикані за відмову від вакцинації погрожують звільненням
09:30 19.02.2021
254

Співробітники Ватикану, які не мають медичних протипоказань, але відмовляються від вакцинації проти коронавірусу, можуть бути звільнені. Папі Римському Франциску та його попереднику Бенедикту XVI вже зробили щеплення, повідомляє Deutshe Welle Україна.

Ті, хто не має медичних протипоказань і відмовляється від вакцинації, повинні очікувати "більш-менш важких наслідків", які можуть "призвести до переривання трудових відносин", зазначається в документі, цитує інформагентство AFP. Ця норма стосується також майбутніх претендентів на роботу у Ватикані.

У Ватикані діють досить жорсткі покарання за порушення запроваджених протиепідемічних заходів. Тим, хто не носить захисні маски та не дотримується дистанції, загрожує штраф від 25 до 50 євро. А за порушення правил карантину доведеться заплатити до 1500 євро. Кампанія з безкоштовного щеплення проти коронавірусу у Ватикані розпочалась у січні. Папі Римському Франциску та його попереднику Бенедикту XVI вже зробили щеплення від коронавірусу. Для вакцинації Ватикан наприкінці грудня замовив близько 10 тисяч доз вакцини Biontech/Pfizer.

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також