Показник тестування в столиці – найвищий в Україні і становить понад 350 тестів на 100 тисяч мешканців
11:30 24.11.2020
311

Показник тестування в столиці – найвищий в Україні і становить понад 350 тестів на 100 тисяч мешканців. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на питання ЗМІ.

"Показник тестування в столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні понад 350 тестів на 100 тисяч мешканців. Так, у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили майже 227 тисяч зразків біоматеріалу методом ПЛР. А методом ІФА - на виявлення антитіл - зробили майже 80 тисяч тестів", - повідомив Кличко. 
 

 

Він зазначив, що продовжують працювати і мобільні бригади медиків, які забирають зразки матеріалу для дослідження у пацієнтів вдома. Від початку роботи вони відібрали  майже 139 тисяч зразків біоматеріалу для ПЛР-тестів.

Щодо проведення масового тестування, що активно обговорюють останнім часом, то Віталій Кличко зауважив, що здійснити це складно з технічної точки зору. 

"Давайте почнемо з того, що жодна велика країна не робить масового тестування своїх громадян. Це надто складно технічно. Лабораторії не встигнуть за короткий час обробити дуже велику кількість тестів, - сказав мер. - Безкоштовні ж тести на коронавірус у державних медзакладах роблять пацієнтам з підозрою на COVID-19 - за рекомендацією лікаря. І до сімейного лікаря потрібно зателефонувати, а не йти на прийом. Бо сьогодні головне – не створювати масового скупчення людей, серед яких можуть бути й інфіковані", - наголосив Віталій Кличко. 

 

Джерело: прес-служба Київського міського голови

Автор: Анна Макарчук
Читайте також