Україна дозволяє фармацевтам в аптеках робити щеплення після спецнавчання
18:05 27.02.2024
263

Уряд України схвалив нововведення, яке дозволяє фармацевтам в аптеках виконувати профілактичні вакцинації, за умови проходження ними спеціального навчання та наявності в аптеках відповідно обладнаних медичних кабінетів. Про це оголосив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, Тарас Мельничук, через свій канал у Telegram.

Для реалізації цієї ініціативи, фармацевти, які беруть участь у програмі вакцинації, мають щорічно проходити спеціалізоване навчання з питань проведення щеплень, включаючи організацію та техніку вакцинації, а також мати навички надання першої допомоги. Крім того, аптечні заклади, де будуть проводитися щеплення, мають бути ліцензовані для медичної практики та обладнані медичним кабінетом.

У тому ж зверненні Мельничук повідомив про затвердження використання коштів державного бюджету на безкоштовне зубопротезування для ветеранів та учасників бойових дій, що є частиною програми державної підтримки, реалізованої через участь медичних закладів, які співпрацюють з Національною службою здоров’я України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також