Вінницька лікарня Пирогова увійшла в топ-5 лідерів за кількістю проведення ендопротезування
16:19 20.10.2023
305

Вінницька обласна клінічна лікарня ім. Пирогова стала однією з провідних у проведенні хірургічних операцій з ендопротезування, зокрема заміни кульшових та колінних суглобів. За даними Міністерства охорони здоров’я України, в лікарні було здійснено 391 таку операцію. Ця інформація була оголошена під час наради у МОЗ з участю керівників департаментів охорони здоров’я, директорів лікарень та завідуючих травматологічними відділеннями.

Кількість ендопротезувань постійно зростає, а держава забезпечує безкоштовними якісними суглобами. У 2022 та 2023 роках до травматологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. Пирогова було доставлено 2177 ендопротезів.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА, Ольга Задорожна, наголосила, що держава надає якісні ендопротези, схвалені фахівцями, включаючи європейських спеціалістів, безкоштовно. Лікарі повинні інформувати пацієнтів про це, і всі пацієнти, які перебувають на обліку, отримали безкоштовні ендопротези. Важливо зауважити, що у разі вимагання лікарям оплати за енд

Читайте також