Жмеринчанка Дар'я Бабак здобула перемогу на найпрестижнішому фестивалі східного танцю у Єгипті
13:11 17.07.2024
317

Дар'я Бабак, випускниця гуртка сучасної хореографії «Жасмин» Центру позашкільної роботи у Жмеринці, здобула перемогу на найпрестижнішому фестивалі східного танцю «Клеопатра», що відбувся у місті Каїр. Про це повідомляє Жмеринка.City.

У змаганнях взяли участь представниці з 33-х країн світу. Дар'я не лише здобула перемогу, а й стала володаркою головної корони та звання «Королева Клеопатра 2024».

Фестиваль «Клеопатра» є найпрестижнішим танцювальним заходом у Єгипті. Щороку професійні танцівники з усього світу приїжджають продемонструвати свої хореографічні таланти. Цього року участь у заході взяли учасники з 33-х країн.

Фестиваль тривав сім днів, з яких чотири були присвячені змаганням. У першому раунді з 35-ти учасниць було відібрано 10, які демонстрували свої танцювальні здібності у фіналі. У другому раунді, шляхом жеребкування, учасниці обирали пісні, під які виконували свої хореографічні композиції. Музичним супроводом до танцю було виконання наживо найкращим оркестром Єгипту.

Попри потужну конкуренцію, талановитій жмеринчанці вдалося вразити поважну суддівську колегію та здобути не лише перемогу в категорії «Професіонали», а й стати володаркою Головної Корони та звання «Королева Клеопатра 2024».

Нині Дар'я є студенткою Київського національного університету культури і мистецтв. Вона завжди зазначає, що своїми першими здобутками завдячує рідній Жмеринці, і обіцяє й надалі прославляти її на міжнародних аренах.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також