Жителя Одещини притягнули до кримінальної відповідальності за систематичне домашнє насильство над співмешканкою
15:30 19.08.2021
298

Поліцейські притягують жителя Березівського району до кримінальної відповідальності за систематичне домашнє насильство над співмешканкою.

45-річна жінка потерпала від образ, нецензурної лайки та принижень 51-річного чоловіка. Поліцейські кілька разів складали відносно нього адміністративні протоколи за домашнє насильство і проводили з ним профілактичну роботу, однак штрафи та розмови не подіяли.

Відтак громадянину оголосили підозру за ст.126-1 Кримінального кодексу України і він понесе суворіше покарання. Санкція статті передбачає громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або ж позбавлення волі на строк до двох років.

Поліцейські зауважують: насильству не місце в сучасному суспільстві. Якщо ви або ваші родичі чи знайомі стали жертвою домашнього агресора в будь-якому прояві (фізичному, сексуальному, психологічному, економічному), не замовчуйте, а відразу звертайтеся по допомогу до поліції. Телефонуйте на спецлінією «102» або на національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації - 0 800 500 335 або 386 (короткий номер з мобільного).

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також