ЗМІ: співробітникам New York Times заборонили розслідувати походження Covid-19
16:01 03.08.2021
379

Один з провідних редакторів New York Times дав вказівку співробітникам видань не розслідувати походження COVID-19, пише газета Spectator.

Співробітник New York Times розповів Spectator, що на початку минулого року підійшов до редактора з проханням схвалити написання статтю про походження коронавірусу, але керівник відповів йому відмовою, бо вважав, що це «дуже небезпечно».

Старші редактори, як стверджується, придушували спроби дослідити походження вірусу, а газета Times називала теорії про штучне походження вірусу конспірологічними або навіть расистськими.

«Це вважалося теорією змови. Це було недоторканною темою всюди. Той факт, що Трамп підтримав її, звичайно, також зробив її забороненою », - підтверджує Spectator інший співробітник Times, що займав у той час керівну посаду в іншому відділі і також запропонував провести розслідування.

Spectator стверджує, що редактори Times були мотивовані внутрішньою політикою в рік виборів або навіть ненавистю до Дональда Трампа, їх більше хвилювали китайські інвестори. До пандемії газета отримувала мільйони доларів від підконтрольних китайській владі видань, особливо від China Daily, і публікувала рекламні статті, які просувають лінію уряду КНР.

У листопаді 2019 року з'ясувалося, що China Daily не повідомив федеральній владі про платежі в мільйони доларів американським виданням, серед яких були Times і Washington Post. У серпні 2020 року New York Times таємно прибрала зі свого сайту рекламні матеріали, що фінансуються Китаєм. Проте, в жовтні 2020 року Times опублікувала статтю члена Виконавчої ради Гонконгу Регіни Іп, що виправдує придушення антиурядових протестів в республіці.

Офіційні представники New York Times назвали звинувачення «сміховинними».

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також