2,37 млн громадян призовного віку оновили військово-облікові дані, – Веніславський
14:20 26.06.2024
252

Станом на сьогодні 2,37 млн громадян призовного віку оновили свої військово-облікові дані. Переважна більшість зробила це через додаток "Резерв+". На другому місці - Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), а на третьому - Територіальні центри комплектування (ТЦК).

Про це під час брифінгу розповів народний депутат від "Слуги народу" та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

"Ми досягли головної мети цього законопроєкту, а саме – провести аудит усіх військовозобов’язаних громадян України, з'ясувати їхнє місцеперебування, придатність до військової служби, право на відстрочку, статус заброньованих і потенційну мобілізацію. Міністерство оборони щодня моніторить ситуацію з оновленням військово-облікових даних, і динаміка є позитивною. Станом на ранок я отримав інформацію, що 2,37 млн громадян України вже оновили свої дані. Переважна більшість зробила це через додаток "Резерв+". На другому місці - ЦНАП, а на третьому - ТЦК," – повідомив Веніславський.

Він також додав, що закон забезпечує проведення мобілізаційних заходів, які здійснюють ТЦК. "Я думаю, що він виконав ту головну місію, яку в нього закладали," – підкреслив Веніславський.

Автор: Павло Перушко
Читайте також