У застосунку "Резерв+" з’явився статус бронювання військовозобов'язаних
15:16 26.06.2024
257

У застосунку "Резерв+" тепер відображається статус бронювання військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, зазначивши, що актуальний статус відображається у 340 тисяч громадян.

"Ми цифровізували паперові бронювання, взявши накази про бронювання у Мінекономіки та внесли 340 000 записів до реєстру 'Оберіг'. Це забезпечує відображення актуальної інформації про бронь в електронних військово-облікових документах наших громадян," – повідомила Черногоренко.

Крім того, у Міноборони пояснили, як оновити документ у застосунку:

  • Натисніть три крапки справа від документу.
  • Виберіть "оновити документ".
  • Після цього ви побачите свій актуальний статус.

"Якщо ваше бронювання було лише на папері, статус 'Заброньовано' з’явиться в застосунку. Якщо ваша бронь ще триває, але в застосунку цього не було, новий термін має відобразитись у 'Резерв+', – додала Черногоренко.

У відомстві також роз'яснили, що робити, якщо бронь не з'явилась у "Резерв+": "Частину наказів про бронювання нам не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу. Проте ми вже працюємо над чітким та прозорим алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус у 'Резерв+', – резюмувала Черногоренко.

Заступниця директора Директорату розвитку електронних послуг Мінцифри Валерія Ткач додала, що процес бронювання працівників на підприємствах, які визнані критично важливими для економіки України або забезпечують потреби Сил оборони, відбуватиметься протягом години.

Автор: Павло Перушко
Читайте також