88% торгових центрів відновили роботу в Україні після початку повномасштабної війни
12:00 09.11.2022
253

Станом на початок листопада в Україні працюють 88% торгових центрів, пише видання RAU з посиланням на Українську раду торгових центрів.

Не працюють 10% торгових площ (590 000 квадратних метрів), більшу частину з них пошкоджено. Без урахування ТЦ на окупованих територіях, працює зараз 241 торговий центр. 

У квітні працювали лише 102 торгові центри. «Майже 140 відновили свою роботу за період травень-жовтень. Зокрема, частково або повністю повернулися до роботи деякі значно пошкоджені ТЦ. Наприклад, Lavina Mall і Retroville у Києві чи Nikolsky й Дафі в Харкові. Загалом в Україні пошкоджені були 27 торгових центрів, загальною площею більше мільйон квадратних метрів». 

Найбільша частка ТЦ, які не працюють, залишається в східних областях України. Незважаючи на відновлення роботи ТРЦ Nikolsky в Харкові, у східному регіоні працюють тільки 29% торгових площ, 25% не працюють зовсім і 46% знаходяться на окупованій території.

Менше половини торгових площ працює також на півдні України (48%). Тут на окупованій території поки залишається 37% торгових площ. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також